Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

BTSO MESYEB Kapsam Genişletiyor

23.Eylül.2024

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’nin dört bir yanında 130 bin çalışanı belgelendiren BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), kapsam genişletme başvurusu yaparak yetkili olduğu meslek sayısını 104'ten 118'e çıkarıyor.

Bursa iş dünyasına yönelik üretim, sanayi, istihdam ve ihracat odaklı projelerin merkezi olan BTSO, Bursa’ya kazandırdığı MESYEB ile çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye genelinde mesleki yeterlilik konusunda oda ve borsalara model olan BTSO MESYEB, yalnızca Bursa’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında sınav ve belgelendirme hizmeti veriyor. Çalışanların nitelik seviyesini artırma hedefine yönelik faaliyet gösteren MESYEB, iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda yetkili olduğu mesleklerin sayısını hızla artırıyor.

14 Yeni Meslek İçin Başvuru
Otomotiv, metal, inşaat, enerji, tekstil, asansör, kimya-plastik, lojistik, elektrik-elektronik ve kişisel hizmetler gibi sektörlerde toplam 104 meslekte sınav ve belgelendirme yetkisine sahip olan BTSO MESYEB, kapsamını genişletmeye devam ediyor. Turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri başta olmak üzere, 14 yeni meslek için Mesleki Yeterlilik Kurumu’na (MYK) yetkilendirme başvurusunda bulunan merkez, bu meslekleri bünyesine katmayı hedefliyor.

Yetkilendirme Başvurusu Yapılan Yeni Meslekler
BTSO MESYEB, başvuru sürecinde otomotiv sektöründe Batarya Elektrikli Araç Bakım Onarımcısı, Hibrit Araç Bakım Onarımcısı, Elektrikli Araç Montaj Elemanı gibi meslekler için yetkilendirme bekliyor. Ayrıca, makine sektöründe Frezeci ve Tornacı, turizm ve yiyecek-içecek hizmetlerinde ise Aşçı, Pastacı, Dönerci gibi mesleklerin de kapsam genişletme sürecine dahil edilmesi planlanıyor. Bilişim teknolojileri sektöründe ise Dijital Dönüşüm Personeli başvuru sürecine dahil edilmiş durumda.