Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

BTSO MESYEB’ten RUMELİSİAD’a ‘Mesleki Yeterlilik’ Brifingi

12.Ekim.2022
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye’nin en geniş kapsamlı mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi BTSO MESYEB, Rumelili Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (RUMELİSİAD) Yönetim Kurulu Üyelerine ‘Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi ve Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu’ eğitimi gerçekleştirdi.
 
BTSO tarafından Bursa’ya kazandırılan sınav ve belgelendirme kuruluşu BTSO MESYEB, mesleki yeterliliğin hem kent hem ülke genelinde genişlemesi konusunda önemli bir misyon üstleniyor. Şimdiye kadar 90 binden fazla çalışanı mesleki yeterlilik belgesi sahibi yapan merkez, mesleklerin uluslararası standardına da güç katıyor. BTSO MESYEB son olarak RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Üyelerine ‘Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi ve Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu’ brifingi verdi.

Kaliteli İnsan Kaliteli İş Üretir

RUMELİAD Yönetim Kuru Başkanı Zarif Alp, kaliteli insan kaliteli iş üretir mantığı ile hareket etmenin önemine işaret ederek, eğitimden dolayı BTSO MESYEB’e teşekkür etti. BTSO tarafından hayata geçirilen merkezin iş dünyasına önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Alp, “RUMELİSİAD olarak ilk eğitimimizi gerçekleştirdik. BTSO MESYEB’in bizim için verdiği eğitim çok önemli. Ülkemiz ve Bursa artık dünyaya açılan bir pencere. Dünyaya açılmak istiyorsak bütün işleri doğru insanlarla ve bu işi bilen insanlarla yaptığımızı belgelemek zorundayız. Bütün iş insanlarının yaptıkları işin kalifikasyonunu artırabilmesi için artık bu belge sahibi olan insanlar ile çalışması gerekiyor. Mesleki yeterlilik belgesinin yaygınlaşması noktasında BTSO MESYEB önemli rol oynuyor. Firmaları bu belgeleri almaları için teşvik edeceğiz. Üyelerimize bu belgelerin neler getireceğini ve neler kazandıracağını anlatacağız. Belge sahibi insanların çalışma ortamının ve çalışma şartlarının kendileri için daha olumlu olacağını gördük. Artık kaliteli insan kaliteli iş üretir mantığı ile hareket etme zamanı geldi. Bu noktada mesleki yeterlilik konusunda destekleri olan BTSO’ya ve MESYEB’e teşekkür ederim” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sistemi İle İş Kazaları Azalıyor

BTSO MESYEB Sınav ve Belgelendirme Yöneticisi M. Osman Akın, BTSO MESYEB’in kurulduğu günden bu zaman kadar yaklaşık 90 bin çalışanı mesleki yeterlilik belgesi sahibi yaptığını söyledi. Yapılan belgelendirme faaliyetleri sonucu oluşan bilinçle iş kazalarında ciddi azalmalar olduğunu ifade eden Akın, “Aynı zamanda işletmelerimizde çalışan meslek erbaplarının nitelik kazandırılmasında ve nitelikli çalışanların firmalara kattığı katma değerin uluslararası rekabette önemli olduğu bilinmektedir. Bu doğrultuda BTSO vizyonuyla kente kazandırılan merkez, mesleklerin standartlarının güçlenmesi noktasında ciddi katkı sağlıyor. Aynı zamanda Avrupa Yeterlilik Çerçevesine göre referanslanarak oluşturulan ulusal yeterlilikler, meslek sahiplerinin uluslararası iş dünyasında da iş bulmasını kolaylaştırıyor.” dedi.